TULP Reizen

« Terug

TRADITIONELE HOSPITALITY MET EEN GOUDEN RANDJE

Overnachten, dineren, bewonderen, verwonderen en verrast worden: stap in de wereld van Relais & Châteaux Weeshuis Gouda. Laat het dagelijks leven even achter je en geniet van de luxe verwennerij bij WSHS. Van verstild monument naar luxe boutique hotel van internationale allure.

Gouda is de Zuid-Hollandse stad van kaas, stroopwafels en kaarsen. En sinds mei dit jaar ook van het luxe boutique hotel Relais & Châteaux Weeshuis Gouda. Je vindt het hotel in het historische pand aan de Spieringstraat 1, in het bruisende hart van de stad. Als je door de poort loopt, kom je in een andere wereld. Een sprookje waar je ogen te kort komt en waar je kunt genieten van een unieke combinatie van charme en chique.

KAMERS MET EIGEN ATTITUDE
De 25 kamers en suites, ontworpen door interieurarchitect Judith van Mourik, hebben elk een geheel eigen karakter – zeg maar gerust ‘attitude’. Kleur, volume, historie en een wow-effect. Naast een sfeervolle inrichting hebben de kamers comfortabele bedden en luxe badkamers. De ‘tiny & comfy room’ mag dan klein van stuk zijn, maar reken op groots in design en luxe. De suites baden in ruimte en luxe met een aparte living en vrij uitzicht.

HISTORISCHE DETAILS
Het monumentale pand werd in 1599 als Aalmoezeniersweeshuis in gebruik genomen en gerund door een aantal pittige vrouwen. In 1973 werd een openbare bibliotheek in een deel van het pand gevestigd. Heden ten dage is het oudste gedeelte van het gebouw erkend als rijksmonument en het in 1875 gebouwde gedeelte aangewezen als gemeentelijk monument. Het pand wordt nog steeds gezien als één van de bijzonderste en mooiste gebouwen van de stad. De romantische binnentuin, de rode luiken, de vele historische details en het iconische poortje… het Weeshuisensemble heeft een heel speciaal plekje in het hart van de Gouwenaren. Met alle liefde laat het nieuwe hotel WSHS de geschiedenis dan ook veelvuldig in een eigentijds jasje en met een knipoog terugkomen.

VIER HET LEVEN
WSHS staat voor art de vivre. Levenskunst dus. Ofwel: vier het leven! Naast fijn logeren in charmante kamers betekent dat gezelligheid en vooral lekker eten en drinken. Laat je culinair in de watten leggen! De verfijnde gerechten, verrassende bites en originele ‘mignardises’ laten je hart snellerkloppen, hebben een internationale twist en worden bereid met verantwoorde producten met een ziel. Dat zie je terug op elk bord. Alle ruimtes in het oude weeshuis ademen historie en zetten de zintuigen van de gasten op scherp. Geniet bijvoorbeeld van een uitgebreid ontbijt in de Regentenkamer, geserveerd op een speciaal voor het hotel ontworpen etagère. Deze kamer kent vele gedaantes; wanneer de middag in zicht komt, verandert deze stijlvolle ruimte in een koffie- en lunchkamer, waar je een heerlijke lichte lunch kunt bestellen. Liever een tongstrelend table d’hôte menu? Dat kan bij casual fine dining restaurant LIZZ, om daarna na te genieten in de coffee-, cocktail- en champagnebar COCO. Van verse koffie tot sprankelende mix! Binnen en buiten zijn sfeervolle zitjes ingericht.

WOMAN OF THE WORLD
Vrouwen hebben in de geschiedenis van het Weeshuis Gouda altijd een prominente rol gespeeld. Zonder hen was dit gebouw er niet geweest! Van Aalmoezeniersweeshuis tot bibliotheek: vrouwen waren steeds nauw betrokken en krachtig aanwezig. Om de geschiedenis van het weeshuis te bewaren en door te geven en de vrouwen die hierin zo’n prominente rol vervulden te eren, is de coffee-, cocktailen champagnebar COCO genoemd en heet het fine dining Restaurant LIZZ. Iconische vrouwen van deze tijd! WSHS heeft zelfs een speciaal Woman of the World-arrangement. COCO voorziet in een heerlijk aperitief, kleurrijke cocktails én een mooi glas champagne. Op de champagnekaart staat een breed scala aan diverse champagnehuizen, waaronder de trots van het hotel: de Venoge. Een klein, maar exclusief Frans champagnehuis. WSHS is de eerste in Nederland die de eer heeft om met dit huis samen te werken. Relais & Châteaux Weeshuis Gouda staat voor traditionele hospitality met een gouden randje en altijd een verrassingselement.

Relais & Châteaux Weeshuis Gouda Spieringstraat 1, 2801 ZH Gouda, www.wshs.nl

Wist je dat: Het oude weeshuis aan de Spieringstraat 1 in Gouda heeft al twee keer model gestaan voor de Delfts blauwe mini-huisjes van KLM. Met zijn romantische binnentuin, rode luiken, iconische poortje en vele historische details.

Wil jij hier wakker worden? Dat kan! TULP Magazine mag een overnachting voor 2 pers. incl. ontbijt cadeau geven. Volg voor meer informatie onze Facebook-pagina.