TULP REIZEN

« TerugGenieten in Gent

Gent is een geweldig leuke Belgische stad om te bezoeken; met historische bezienswaardigheden, fijne boetiekjes en luxe winkels en natuurlijk veel gezellige cafés en goede restaurants. Kortom: een citytrip Gent betekent genieten. Voor ons begint dat genieten gelijk na het parkeren van de auto in de parking van Pillows Grand Boutique Hotel Reylof, waarna we vriendelijk worden ingecheckt en naar de luxe kamer gaan.


Tekst: Marije Smit // Fotografie: Pillows Hotels en Stad Gent-Dienst Toerisme


I Pillows Grand Boutique Hotel Reylof is gevestigd in een monumentaal pand, op zo’n twee minuten lopen van Gents historische centrum. Dit herenhuis is bewoond geweest door Baron Olivier Reylof. In het hele hotel is veel zorg besteed aan het interieur en dus ook aan de luxe kussens op het Signature Pillows bed in de kamers en suites. Modern design is ingebed in een elegant Lodewijk XIV-interieur en dat zie je overal terug, van de receptie tot bibliotheek en van The Living Bar tot de spa. Het boutique hotel heeft in samenwerking met interieurarchitect Lot Sturm het herenhuis uit 1724 omgetoverd tot een bijzonder sfeervolle en tegelijk moderne locatie‘met een vintage twist’. De royale wenteltrap van hout is een eye catcher bij de lobby. Hij brengt je naar de cocktailbar en bibliotheek waar je in comfortabele fauteuils kunt relaxen.


Culinair genieten
De 156 kamers en suites zijn allemaal net weer iets anders, maar steeds sfeervol ingericht. Ze zijn voorzien van moderne gemakken zoals smart HD TV, bluetooth audiosysteem, Nespresso koffiemachine, luxe badjas en slippers en een badkamer met regendouche. De kamer is zo’n fijne chillplek dat we haast onze dinerreservering bij Olivier Le Petit Bistro vergeten. Gelukkig is diein hetzelfde pand gevestigd; op de begane grond met een rustige binnentuin.We genieten er – na een zalig aperitief - van smaakvolle gerechten, bereid met seizoensproducten. De Duno Spritz die we als starter dronken blijkt een creatie van chef-kok Hannes Vandebotermet. Deze topkok (in het naastgelegen LOF-restaurant zwaait hij de scepter) neemt even de tijd om bij ons aan tafel te vertellen dat hij samen met zijn broer het idee om duindoornbessen in een oranje likeur te verwerken heeft gelanceerd. Duno is een absolute aanrader.Iedere ruimte in het hotel is fotogeniek, chic en heeft toch een huiselijke sfeer. Na een goede nachtrust en zeer uitgebreid ontbijt voelen wij ons op en top gepamperd en gaan we genieten van Gent.

Pillows Grand Boutique Hotel Reylof
Hoogstraat 36 in Gent
www.pillowshotels.com