TULP REIZEN


CITYTRIP berlijn - Ontdek het zondagse trödelen

Berlijn mag dan een wereldstad zijn, de zondag is er nog steeds heilig. Niet dat Berliners zulke kerkgangers zijn, het gaat om andere zaken. Tijd voor gezin en familie, tijd voor even helemaal niks of juist om eropuit te trekken. Op zondag zijn praktisch alle winkels dicht, dus denk je tijdens je citytrip een weekendje te gaan shoppen, kom je bedrogen uit. Wat dan als toerist of shopaholic in Berlijn, op zo’n stille zondag? Pak de fiets en ga trödelen!

Lees meer »


Citytrip - Berlijn - Top 6

De Trödelmarkten in Berlijn zijn geweldig, maar je wilt tijdens je citytrip naar Berlijn vast ook de hoogtepunten van de stad bezoeken. De Brandenburger Tor, de Reichstag, de Dom, de Kurfürstendamm, de Gedächtniskirche, Unter den Linden, Checkpoint Charlie, de Berlijnse Muur… Er is zó veel te zien en te beleven in deze historische stad! Er zijn toeristische hop-on-hop-off bussen, maar je kunt ook bus 100 nemen. Dat is een reguliere stadsbus, die tussen Alexanderplatz (bij de Fernsehturm) en de Zoologischer Garten (de dierentuin bij Tiergarten) rijdt, een route langs alle bezienswaardigheden in de stad. Een stuk goedkoper, maar ja, dan wel zonder ‘ondertiteling’ van een gids.

Lees meer »


Eilandhoppen in Het Kanaal

De flamboyante hoteleigenaresse, de mysterieus verdwenen tuinman, de clumsy Franse ober, de grumpy winkelier: wie denkt dat dit soort karakters uit Engelse detectives zoals Midsomer Murders fictief zijn, moet toch eens afreizen naar de Kanaaleilanden. Ze bestaan echt! Op Jersey, Guernsey, Herm en Sark waan je je soms op een filmset, maar gelukkig zonder moord en doodslag. Eilandhoppen in Het Kanaal is vooral een mooie belevenis!

Lees meer »