TULP JUBILEUM

« TerugDe Geldwinkel Kennemerland bestaat 25 jaar!

In 1998 opent Frans Teunissen de deuren van De Geldwinkel Kennemerland aan de Kleverparkweg 5 in Haarlem. “De klanten kwamen nog gewoon op kantoor voor een financieel advies voor een hypotheek of verzekering”, vertelt hij. In hetzelfde jaar zag Google het levenslicht. “De internetzoekmachine heeft heel veel impact gehad. Het zoeken naar een financieel adviseur werd een stuk eenvoudiger. Geweldig hoeveel klanten ons op die manier hebben gevonden! De laatste jaren is advisering via beeldbellen ook een vast onderdeel van onze dienstverlening geworden. Maar een fysieke afspraak blijft prettig, hoor!” Frans ontvangt graag klanten op kantoor en gaat ook graag naar ze toe.

Flexibiliteit
Kenmerkend voor De Geldwinkel Kennemerland is de flexibiliteit die ondernemers en particulieren wordt geboden. Frans: “Er is in de afgelopen 25 jaar erg veel veranderd. Online-adviezen en werken op afstand zijn anno nu niet meer weg te denken. Daarmee is ons werkgebied enorm vergroot en kunnen we op maat adviseren. Op kantoor, op locatie, online, het is allemaal mogelijk. Toch is één ding onveranderd gebleven: de behoefte aan persoonlijk contact, korte lijnen en goede bereikbaarheid.”

Verzekeringen
Frans kan zich met zijn 25 jaar ervaring goed inleven in de financiële dilemma’s van zijn klanten bij bijvoorbeeld de aankoop van een huis of bedrijfspand. Particulieren en ondernemers voelen zich dan ook goed begrepen en op hun gemak bij De Geldwinkel Kennemerland. “Vaak is het eerste contact het moment dat iemand een woning koopt en een hypotheek nodig heeft, of een ondernemer die financiering zoekt voor een bedrijfspand. Het zijn allemaal grote beslissingen, je bent heel intensief met elkaar bezig over de financiële mogelijkheden en risico’s. Vaak komen dan ook de verzekeringen ter sprake. Verzekeren is goed, maar alleen waar nodig. Met ons totaalbeeld van de klant kunnen we hem of haar daarover heel persoonlijk adviseren.”

Inlevingsvermogen
Na 25 jaar is Frans nog altijd even enthousiast. “Interesse in mensen, betrokkenheid, daar draait alles om”, zegt hij. “Iedereen is anders, dat maakt het boeiend.” En het is mooi om in de diverse fases in het leven van de klant iets te kunnen betekenen, vervolgt hij. “Van de aankoop van het eerste huis, een verbouwing, gezinsuitbreiding en een huis in het buitenland tot relatiebreuken, overlijden en optimaal willen genieten van de oude dag: al die fases vragen bijzondere aandacht en inlevingsvermogen. Ik heb daardoor echt een geweldig beroep!”

Die persoonlijke advisering garandeert De Geldwinkel Kennemer­­land onafhankelijk van geldverstrekkers. Objectief dus en daarmee per definitie in het belang van de klant. Frans: “Onze uitdaging is altijd weer de best passende oplossing voor onze individuele klant te zoeken. Dat is ook precies onze kracht.” <