TULP Gezondheid

« TerugGember

GIMBER is een hip gember­concentraat. Founder Dimitri Oosterlynck perste en bottelde drie jaar geleden eigenhandig de eerste vijfentwintig flessen GIMBER vanuit zijn garage. Intussen is het merk wereldwijd populair en verkrijgbaar in o.a. Amsterdam, Londen, Wenen, Parijs, Milaan en New York. Een gezond en pittig extract, met als ingrediënten kwalitatieve, biologische gember, citroen, rietsuiker, kruiden en specerijen. Heerlijk puur, om met warm of koud water en eventueel ijsblokjes te drinken. Ook in de keuken perfect te gebruiken! gimber.com
Kruidige brandnetelsoep met gember

Ingrediënten:

8 volle handen fijn gehakte jonge brandneteltoppen

scheutje olijfolie

1 el mosterdolie (of 1 el olijfolie + 1 tl fijngestampt mosterdzaad)

2 gedroogde en vermalen Spaanse pepertjes

1 teentje fijn gehakte knoflook

2 el GIMBER

750 ml water

1 handvol oreganobloemen

Bereiding:

Verhit wat olijfolie in een pan en bak de Spaanse pepertjes samen met de fijngehakte knoflook en de mosterdolie 30 seconden aan. Voeg dan GIMBER toe en laat nog een minuut sudderen. Doe er de brandneteltoppen bij en giet 750 ml water in de pan. Dek af en kook tot de brandnetels gaar zijn. Mix de soep en werk af met de oreganobloemen en nog een paar druppels GIMBER.

Deze receptuur (en nog veel meer) staat in het exclusieve ‘Book of GIMBER’, verkrijgbaar via gimber.com of in geselecteerde conceptstores en biowinkels.