TULP Gezondheid

« TerugNeurologisch trucje

Proeven met je neus. Ja, serieus! De Duitse startup air up® ontwikkelde een nieuwe manier van drinken, aan de hand van een neurologisch trucje: je laat je hersenen denken dat water een smaak heeft. Je ruikt dus via je mond.

Hoe dat werkt? Men neme: een air up®-fles met een geurpod. Je draait de drinkfles uit elkaar, vult het onderste deel met water, legt een geurpod naar wens op het schroefdeel en je sluit de fles met het mondstuk. Neem je een slok water, dan ‘proef’ je mandarijn/kersen/komkommer (de gekozen geurpod). Je dénkt dus dat het water een smaak heeft. Doordat er lucht langs de geurpod je neus instroomt wanneer jij een slok water neemt, lijkt het alsof je water met een smaakje drinkt.

Niet alleen gezondheid, maar ook duur­zaamheid staat bij het Duitse merk hoog op de agenda. “We willen het over­matige gebruik van suiker in de vorm van frisdrank verminderen en tegelijkertijd plastic en CO2-uitstoot besparen”, aldus air up®.

Een air up®-drinkfles inclusief twee geurpods is beschikbaar vanaf € 34,95. Er zijn vijftien geurpods, variërend van limoen tot appel en van cola tot koffie.


WIN

TULP Magazine geeft 1 x een air up®-drinkfles weg. Mail aan actie@tulpmagazine.nl waarom juist jij deze drinkfles moet winnen.