TULP Fashion

« TerugSensueel en sereen next-level

Tijdens de Coiffure Awards, de prestigieuze en onafhankelijke haarmodefotografiewedstrijd, strijden de allerbeste kappers van Nederland om de felbegeerde prijzen. Marijke Paradiek behaalde in 2022 de tweede plek in de categorie Dames Noord-Brabant, Limburg en Zeeland. Een geweldig resultaat voor de ervaren deelneemster, waarover ze graag vertelt.“Ik ga uiteraard altijd voor de eerste plek, maar met dit resultaat ben ik ontzettend blij. Normaal haal ik mijn inspiratie voor de inzendingen uit activiteiten als reizen en het bezoeken van musea. Door de pandemie merkte ik dat mijn kringetje kleiner werd. Maar het zorgde er ook voor dat ik met een frisse blik uit andere bronnen mijn ideeën haalde, zoals uit de natuur.”

Sensueel en sereen
“Voor deze serie was mijn bron het parfum ‘Alien Goddess’ van Mugler. De sensualiteit en het serene gevoel wat de geur bij me oproept is de tegenhanger van alle onrust die er heerst in de wereld. Ik voelde in alles dat ik de tegenstelling en de randjes wilde opzoeken. In de 30 jaar dat de Coiffure Awards bestaan heb ik geloof ik vier keer niet meegedaan, dus de jury zou een ‘Marijke Paradiek’ er zo uit kunnen halen. Daarom waren mijn team en ik heel erg op zoek naar iets innoverends, iets totaal anders. De show wordt steeds meer high-end, dus opvallen is lastig. Dat het ons gelukt is maakt me enorm trots en dat gevoel nemen we ook mee naar de salon!”

Instant klik
“Met het Vietnamese model dat de cover van dit magazine siert had ik een instant klik, het beeld ontstond heel organisch. Ik mocht alles met haar doen en ze bewoog op de sierlijke, sensuele en serene manier die ik voor ogen had. Op zo’n moment komt alles samen en weet je dat je verhaal klopt. Dat je in je vak next-level presteert, geeft een prachtig gevoel, ik heb nu al zin in de volgende editie!”


Kapper: Marijke Paradiek // Fotograaf: Jimmy Bollaert // Makeup artist: Caroline Quirynen // Styling: Sidney Figeys