TULP Culinair

« Terug



Thaise gamba’s

4 personen

Ingrediënten:

20 gram koriander

5 gram limoenblad

5 stuks knoflookteen

40 gram verse gember

5 rode pepers

2x scheutje zonnebloem olie

24 stuks black tiger gamba’s

20 gram taugé

1 bosui

1/2 paksoi

4 eetlepel sweet chili

1 eetlepel zoete ketjap

1 eetlepel gembersiroop

Scheutje vissaus


Bereidingswijze:

Snijd de knoflook, gember en rode peper fijn.

Voeg limoenblad toe met een scheutje olie.

Snij de koriander fijn en spatel door mengsel.

Snij de bosui, paksoi (alleen het wit) en meng
die met de taugé.

Meng de chilisaus, ketjap en gembersiroop

Fruit het knoflookmengel aan en voeg je gamba’s toe in een wokpan.

Voeg de saus toe en gaar de gamba’s verder.

Voeg de groentes toe en schep dit nog 1x om en klaar om op te dienen.

Garneren met takje koriander, partje limoen, peperringetjes, bosuiringetjes.


Barry Pieterse werkt als gepassioneerd chef-kok bij Brasserie de Haven. Samen met zijn gedreven team zijn zij altijd even enthousiast en geïnspireerd om een verfrissende touch te geven aan het menu. Dit bestaat uit internationale gerechten met een Aziatische twist voor lunch en diner.

Brasserie de Haven zit op een prachtige, zonnige plek aan de oevers van de Kleine Poel, met een heerlijk uitzicht op de Westeinderplassen.

Uiterweg 27A | Aalsmeer | brasseriedehaven.nl