TULP Culinair


BBQ-tips & tricks – ‘De echte grillmaster neemt de tijd’

De zomer komt eraan! Hét seizoen voor een heerlijke barbecue. Wat is er gezelliger en lekkerder dan een goed stuk vlees bereiden en dat samen – met toebehoren – te eten? Bij veel mensen kriebelt het stoere spelen met vuur-gevoel al bij de eerste zonnestralen. Keurslager en BBQ-expert Ronald Clemens kent het klappen van de zweep op BBQ-gebied als geen ander en geeft met passie tips & tricks!

Lees meer »


Chocolatier Carola Peereboom: ‘Pure passie voor chocola’

Als klein meisje had Carola Peereboom al plezier in koken en bakken. De bezoekjes van haar oma, die vaak een gebakje van banketbakkerij Jacobs uit Leiden meenam, wakkerden haar passie voor het ambacht aan. Intussen werkt ze al weer jaren bij Chocolaterie Van Dam in Heemstede. Aan passie heeft ze nog niets verloren!

Lees meer »


Booming: streetfood

Een sappige hamburger, vers gerolde sushi, geurige noedelsoep, een gulle beker schepijs of zo’n ouderwetse puntzak Vlaamse friet mét. Streetfood is van alle tijden. Snel en lekker eten kun je op vrijwel elke straathoek van de wereld. Dé oplossing voor iedereen die van vers, ongecompliceerd en direct klaar-eten houdt. Slow food served fast!

Lees meer »


Simpele citroencake

In het ‘verboden hoekje’ in het boek Food Fit Focus van Sanne Bernhart vinden we haar favoriet: een simpele (pandan) citroencake.

Lees meer »